Update

19/02/12

Photos: William Tozer Architecture & Design



William Tozer Associates has recently opened new studios in the United States and Australia. This project, Envelope House, is one of their latest projects in London.

Envelope House consists of the refurbishment, reconfiguration and extension of a three-storey semi-detached house in Wimbledon, London. The rear of the house has been extended, with a combination of sliding, sliding-and-folding and pivoting glazed doors enclosing the ends of the new extensions, which are finished in white-painted render with galvanised-steel parapet capping. New exterior storage cabinets, planters, steps and a terrace separate the extensions from the garden, and are clad in cedar decking. The timber planes and volumes of the garden are materially distinct from the white-painted building elements, but visually linked through their shared rectilinear geometry. The new extension accommodates an open-plan kitchen, living and dining space to the rear of the Victorian house. The kitchen loosely divides the other two zones, and the adjacent external areas are
appropriated into these three internal spaces through material and visual continuity.




Comments are closed.